FESTIVAL POLJSKIH FILMOVA: ŽELIM ŽIVJETI

Chce sie zyc, 2013.

Chce sie zyc, 2013. Maciej Pieprzyca, 112 min. PL
Scenarij:
Maciej Pieprzyca
Uloge: Dawid Ogrodnik, Dorota Kolak, Arkadiusz Jakubik
   Jedno od najuspješnijih poljskih suvremenih filmskih ostvarenja.
   Mateuš ima cerebralnu paralizu i otkad se sjeća, smatraju ga biljkom. Zbog bolesti ne može govoriti, a većina misli i da je mentalno retardiran. Njegovi roditelji vjeruju da sve razumije, dok liječnici tvrde da to nije moguće i da je Mateuš neinteligentan. Smatraju da mu je mjesto u instituciji gdje se brinu o takvim bolesnicima...Ali, grdno griješe: Mateuš uspijeva dokazati da i on ima razum i emocije kao i svi ostali. I ne samo to: za njega je svaki dan nova misija - kako ubijediti ostale da nisu u pravu i da ga priznaju kao inteligentnog čovjeka.
   Film je zasnovan na istinitoj priči i smatra se jednim od najljepših i najnevjerojatnijih svjedočenja o ustrajnosti. Uz optimizam i humor dokazuje koliko je važna snaga ljudskog duha te govori o važnim stvarima kroz prizmu svakodnevnih događaja i izazova, ne bježeći od neugodnih pitanja i problema.
   Na poljskim filmskim nagradama 2014. godine, „Želim živjeti“ je osvojio nagradu publike te nagrade Orao za najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca, najbolju sporednu glumicu i najbolji scenarij.
https://www.imdb.com/title/tt3092552/?ref_=nv_sr_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

KULTURA #OSTANIDOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Nastava u Centru Zlatna vrata, u obrazovnim programima koji to dozvoljavaju, nastava se izvodi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Molimo polaznike da prate upute predavača kako bi bili u tijeku s gradivom i na vrijeme izvršavali zadatke.

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE I KONZULTACIJA NA DALJINU 
(od ponedjeljka 23.03. do četvrtka 9.04.2020.)

Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 021 361 524 ili putem maila info@zlatnavrata.hr.