EX-ORIENTE: DESTINACIJA SERBISTAN

Logbook_Serbistan, 2015.

Logbook_Serbistan, 2015. Želimir Žilnik, 94 min. RS
Scenarij:
Želimir Žilnik    
   Projekt “Doku-drama LogBook_Serbistan” bavi se praćenjem primjene poglavlja o ljudskim pravima u oblasti migracija i azila u Srbiji, a koji realizira produkcija Playground iz Novog Sada. Projekt se financira sredstvima Evropske unije i dio je projekta “Jačanje medijskih sloboda“. Ideja na kojoj se zasniva projekt je da se probudi svijest građana, ali i medija o pravima i potrebama ljudi koji u Srbiju dolaze tražeći azil u kom vide spas od rata i siromaštva. Projekt podrazumijeva i rad na razbijanju predrasuda o tražiteljima azila koji na Balkan dolaze iz svih krajeva svijeta i pokušavaju  preko njega stići do željenog odredišta koje je najčešće Evropska unija...
   Bez vidnog uplitanja, bez upadljivije akrobatike, Žilnik (i) u ovom svom ostvarenju trijumfira na svim značajnim planovima, jer „Destinacija_Srbistan“ funkcionira i kao društveno angažirani (preciznije, društveno polemički) film i kao izvanredno uspjela i promućurna studija karaktera, kako i doliči, u kompliciranim i intrigantnim okolnostima... (Zoran Janković, www.fcs.rs)
http://www.imdb.com/title/tt4649694/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

KULTURA #OSTANIDOMA

Poštovane posjetiteljice, poštovani posjetitelji,
s obzirom na zabranu okupljanja, otkazivanje kulturnih događanja i zatvaranje kulturnih institucija, sektor kulturne i kreativne industrije među prvima osjeća posljedice epidemije. Ipak, u dogovoru s partnerima, pokušat ćemo se snalaziti i u ovim kriznim vremenima s nadom da ćemo se uskoro ponovo družiti.

OBRAZOVANJE ODRASLIH

Nastava u Centru Zlatna vrata, u obrazovnim programima koji to dozvoljavaju, nastava se izvodi na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.
Molimo polaznike da prate upute predavača kako bi bili u tijeku s gradivom i na vrijeme izvršavali zadatke.

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE I KONZULTACIJA NA DALJINU 
(od ponedjeljka 23.03. do četvrtka 9.04.2020.)

Za sva pitanja molimo da nas kontaktirate na telefon 021 361 524 ili putem maila info@zlatnavrata.hr.